concept         de villa's          de locatie         Het eiland         boottijden         CONTACT         home
   

vakantiehuis Schiermonnikoog  vakantiehuizen Schiermonnikoog eiland gevoel  vakantievilla
vakantiehuis Schiermonnikoog  vakantie schiermonnikoog

 
Het eiland Schiermonnikoog staat bekend om zijn rust, de natuur en zijn klinschaligheid. Schiermonnikoog is een eiland voor fietser en wandelaars. Er is 30 km aan fiets- en wandelpaden beschikbaar. Er is één dorp waarvan de kern is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De natuurgebieden zijn aangewezen als Nationaal Park.

De Noordzeestranden van Schiermonnikoog behoren tot de breedste standen van Europa. De stranden zijn opvallend vergroend wat eigenlijk als heel opvallend maar zeer aangenaam wordt ervaren. De stranden van Schiermonnikoog behoren tot de schoonste in Nederland.

Schiermonnikoog is zeer geschikt voor wateractiviteiten zoals wadlopen, zeilen, kanovaren, roeien, surfen en kitesurfen. Op het strand vinden diverse activiteiten zoals vliegeren en strandzeilen plaats. Daarnaast worden ieder jaar diverse evenementen georganiseerd.

Schiermonnikoog heeft een rijk en afwisselend landschap van duinen, dijken, kwelders en stranden. Al direct buiten de dorpsrand manifesteren zich deze fantastische gebieden, waar het goed toeven is.